vhs 57 years ago

Vrouwtje Bezemsteel (1964 - 1967)

In totaal zijn er 24 afleveringen uitgezonden.

Maandelijkse kinderserie geschreven door Henk Meijer jr. waarin de vriendelijke heks Vrouwtje Bezemsteel verhalen vertelt aan haar hulpje Sam Pardoes.


Sam moet nog veel leren en via de verhalen probeert de goede heks haar hulpje wat wijze lessen mee te geven. Iedere aflevering gaat het duo om de glazen bol van de goede heks zitten en zien zo net als de kinderen thuis het verhaal tot leven komen.


De centrale verhalen worden telkens opgevoerd door een wisselende cast en zijn op zichzelf staande verhalen. Zo vertelt de heks verhalen over een ijdele prins met lange neus, over een hebberige hertog en een professor die een eigenaardige robot heeft uitgevonden.


Aanvankelijk is de serie te zien op de woensdagmiddag van de AVRO, vanaf het tweede seizoen verschuift dit naar de zaterdagmiddag.


In 1966 wordt het programma uitgezonden onder de titel De nieuwe verhalen van Vrouwtje Bezemsteel. In het najaarseizoen wordt de naam veranderd in Verhalen van Vrouwtje Bezemsteel en is het programma samen met Rikkie en Slingertje onderdeel van het kinderprogramma Kiekkast.


In dit derde seizoen neemt Riet Wieland Los de rol van Vrouwtje Bezemsteel over van Karin Haage. Acteur Lex Schoorel blijft wel drie seizoenen lang de rol van Sam Pardoes vertolken.

VHS
television