the-admin 1 jaar geleden
The Admin #Health

Eerste persoon in Nederland besmet met coronavirus

TILBURG - Een persoon in Tilburg is donderdag positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het gaat om de eerste besmetting met het COVID-19-virus in Nederland.


De patiënt is kortgeleden in de regio Lombardije in Italië geweest. Met labonderzoek is donderdag vastgesteld dat de patiënt het coronavirus heeft. Hij zit in isolatie. De GGD brengt contacten van de patiënt in kaart door middel van contactonderzoek.


"Vooral veel sterkte gewenst aan de patiënte en de familie”, laat de Tilburgse burgemeester Theo Weterings weten. "We hebben al het vertrouwen in het Elisabeth Ziekenhuis en de GGD. Die zijn er nu mee aan de slag. Er is nauwgezet contact met het RIVM en ministerie van volksgezondheid, maar geen sprake van crisisoverleg. We houden op dit moment elkaar goed op de hoogte, onder meer telefonisch."


Minister-president Rutte wenst in een tweet de besmette man alle sterkte en beterschap toe. “Mijn grote waardering gaat uit naar de professionals, die hard werken om alles te doen wat nodig is. Het is van belang dat we hun adviezen blijven volgen." Rutte zegt in nauw contact te staan met de minister. "Eerder vanavond is bekend geworden dat nu ook in Nederland sprake is van een geval van corona-besmetting. Ik sta in nauw contact met Bruno Bruins, onder andere over alle inspanningen die gedaan zijn om ons land hierop voor te bereiden."


Verspreiding voorkomen

Om te voorkomen dat de ziekte zich verder in Nederland verspreidt, brengen de GGD en het RIVM in kaart wie er nauw contact heeft gehad met de man. Deze personen worden in de gaten gehouden en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD, zo laat het RIVM weten. De personen moeten ook melding maken van andere klachten die ze hebben. Door die maatregelen hoopt het RIVM de kans te verkleinen dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.


Admin
the-admin
There are no comments yet.
Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in