nos 2 years ago
public broadcasters #Typically Dutch

Peter R. de Vries overleden

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956 - Amsterdam, 15 juli 2021) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever' dat in 2012 na zeventien jaar stopte.

Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.


De Vries schreef een boek over de ontvoering van Freddy Heineken en spoorde een van de ontvoerders, Frans Meijer, op in Paraguay.


Verder zette hij zich in voor de Twee van Putten en onthulde dat Mabel Wisse Smit de crimineel Klaas Bruinsma beter kende dan dat ze had toegegeven. Hierdoor verloor de Nederlandse prins Friso van Oranje-Nassau van Amsberg uiteindelijk zijn rechten op de troon.


De Vries ontving in 2008 een Emmy Award voor een tv-reportage waarin Joran van der Sloot, in een auto met verborgen camera's, tegenover Patrick van der Eem uitspraken deed over zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway.


Ook heeft hij, tegen het verbod van de rechtbank in, verborgencameraopnamen van de Nederlandse seriemoordenaar Koos Hertogs uitgezonden.


Op 6 juli 2021 werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis.


Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen.

NOS
139K subscribers