avro 53 years ago
omroepvereniging #Typically Dutch

AVRO | Stuif Es In met Ria Bremer (1970)

Stuif es in was een kinderprogramma op de AVRO-televisie, dat vanaf 1968 zeventien jaar lang werd gepresenteerd door Ria Bremer.

Kinderen konden in het programma iets demonstreren waar zij goed in waren, waarmee ze dan een soort medaille kregen, een Stuiver aan een lint. In het programma was een jury aanwezig die een winnaar aanwees die dan de Gouden Stuiver kreeg.


Wibi Soerjadi was net als Stochelo Rosenberg ooit een van de gelukkigen.

Ook Jochem van Gelder heeft deelgenomen met een imitatie van Boney M.


Aan het eind van het programma zong iedereen het Gouden Stuiver Lied. De eindtune was Dit is het Einde. Er kwamen dan heel veel ballonnen naar beneden, en alle kinderen mochten het podium op rennen. Het programma werd muzikaal omlijst door het combo Rudy van Houten.

In het begin kwam het programma iedere keer live vanuit een tent vanaf steeds een andere locatie, vervolgens werden dat de Meerpaal in Dronten en 't Spant in Bussum. Later werd het een rondreizende tent en het Stuif-es-in theater in Ponypark Slagharen.

De Balk

De programma's werden opgenomen met een aantal schoolklassen als publiek. Een schoolklas die bij een uitzending aanwezig wilde zijn, diende een zelfgemaakt voorwerp in te sturen. Dit werd dan aan de Balk gehangen. Tijdens de uitzending plukte de presentatrice Ria Bremer een aantal voorwerpen van de Balk. Het publiek kon dan links, rechts, hoger, lager roepen om Ria naar het juiste voorwerp te bewegen. De schoolklas die het voorwerp had gemaakt, werd uitgenodigd als publiek bij de volgende uitzending.

AVRO
1927 - current